Test af Sling Catcher

I sidste uge ankom min seneste gadget en Sling Catcher fra Sling Media, det er et produkt jeg har ventet på lige siden den blev annonceret på CES 2008 i januar. Nu har jeg haft nogle dage til at teste den og generelt er jeg rigtig glad for den selv om der er et par enkelte funktioner som jeg mangler lidt.

Sling Catcher er en Set-tup boks som kan bruges alene men den fungere bedst sammen med en Slingbox, den fungere ligesom Sling player blot i en hardware version. Det vil sige man kan se de tv kanaler som Slingbox’en streamer over sit netværk eller internettet på et rigtig TV i stedet for bare at se i det på sin bærbar computer via Sling player programmet. Ud over Slingbox player funktionen har man også mulighed for at tilslutte op til 2 usb harddiske så man kan afspille video direkte fra Sling Catcher, samt en funktion der hedder Sling Projektor som gør at man får video signalet fra en pc ud på sin tv skærm.

Pakkens indhold

Sling Catcher leveres i en flot salgs kasse med engelske tekster uden på, det er helt klart et produkt som ikke kommer i en dansk oversat version så man skal også forvente lige som så mange andre ting i dag at manualer, tekster på skærmen osv. vil være engelsk. Selve Sling Catcher er størrelsesmæssig identisk med Slingbox Solo eller lidt mindre end en Slingbox pro. Sling Catcher har en plastik kappe monteret oven på enheden og ned langs siderne på en måde så der er lidt afstand fra plastik kappen ind til selve enheden, design er altid en smagssag men jeg synes det virker lidt tivoliagtig, men måske er det for at sikre at Sling Catcher får den nødvendige køling.

Fjernbetjeningen har også fået et lidt spøjst design som i hvert fald gør at man kan kende den fra de fleste andre, den har en trekantet profil men det gør faktisk at den ligger rigtig godt i hånden. Kvaliteten af fjernbetjeningen virker ok jeg har ikke haft problemer med modtagelse af kommandoer, som mange andre fjernbetjeninger stadig lider af selv om vi skriver 2008. Der følger også en SCART konverter med der laver en SCART stik om til et composite stik, en composite kabel, et netværks kabel samt naturligvis en strømforsyning.

Opsætning

Da jeg for noget tid siden installerede min Slingbox Solo var jeg utrolig positiv overrasket over hvor nemt og gennemført installationen var så jeg havde ret store forventninger da jeg gik i gang med at installere Sling Catcher til mit TV. Sling catcher skal ud over netværk og power som giver sig selv naturligvis kobles til et TV og her er flere valgmuligheder. Hvis man vil bruge den til et TV der understøtter HD så skal man enten bruge HDMI eller Component, bemærk dog at det ikke Full HD men maksimalt 1080i og kun hvis den streamer fra en Slingbox HD og der er en rigtig god netværksforbindelse mellem de 2 enheder. Har man ikke fået investeret i et LCD tv endnu så er der også både composite og S-video udgang som enten kan kobles direkte til TV’et eller man kan anvende den medfølgende SCART konverter. Det er også muligt at koble en forstærker på til lyder da der er en Digital audio S/PDIF udgang, det kan undre mig lidt af de ikke har valgt at sætte en optisk Toslink port på i stedet. Der er 2 USB 2.0 porte til USB harddiske hvis man også vil bruge den til at afspille film, begge porte kan levere strøm til en 2.5″ harddisk så det er ikke nødvendigt med ekstra strømforsyninger og Sling Catcher finder også selv ud af at slukke for harddiskene når man slukker på fjernbetjeningen.

Ved første opstart sørger Sling Catcher selv for at gå ud på internettet for at se om der er en nyere firmware som den så også selv ligger på. En guide hjælper efterfølgende med at få angivet de ganske få oplysninger som den skal bruge før man kan tage den i brug. Sling Media har valgt at man skal logge ind på sin online Sling konto for at Sling Catcher kan forbinde til sin SlingBox. På Sling konto’en er der registreret hvilken ip adresse den skal bruge for at nå sin Slingbox. Jeg havde hellere set at man kunne indtaste IP adressen eller et host navn manuelt og så bare forbinde til den, så var man fri for at skulle logge på via fjernbetjeningen det havde været lidt smartere synes jeg men måske knapt så brugervenligt.

Sling player

Sling player funktionen er grunden til at man overhovedet overvejer Sling Catcher, det er en funktion som intet andet produkt på markedet tilbyder. Hver gang man tænder Sling Catcher starter den i hoved menuen hvor der kun er et par tastetryk for at komme ind til selve player delen hvor det lige tager den ca. 10 sekunder at forbinde med Slingbox’en. Afspilning fungere rigtig godt man glemmer hurtigt at man sidder ved en Sling Catcher og TV signalet i virkeligheden kommer et helt andet sted fra, jeg har dog kun testet Sling Catcher på mit eget interne netværk, en af ideerne med Sling Catcher er at man f.eks. kan tage den med i sommerhuset og så stadig se sine TV programmer, der er rapporteret problemer med at Sling Catcher godt kan finde på at fryse i billedet hvis den ikke har en ordentlig internet forbindelse.

Kanal skift styres naturligvis via Fjernbetjeningen som Sling Catcher sender videre over netværket til Slingbox’en og ud til den Set-top boks den styrer, hver gang man har trykket på en tast så viser den hvilken tast der er trykket på ganske kort, det er ret smart for der kan godt være en anelse forsinkelse på før der sker noget. Man har ikke nogen mulighed for at styre hvilke koder der skal ligge på hvilke fjernbetjenings taster det er forudbestemt af Sling Media men man kan lave nogle ekstra makro eller sekvenser af koder som man har adgang til via info tasten.

Sling Catcher til afspilning af video

Sling Catcher giver mulighed for at tilslutte op til 2 USB harddiske så man kan afspille Video filer eller høre musik der fra, den understøtter WMV, Mpeg-2, Mpeg-4 og Xvid video filer og MP2, MP3, WMA, AAC og AC3 lyd. Afspilningen fungerede som forventet dog har jeg oplevet at den frøs en enkelt gang da jeg prøvede at spole i en video, det krævede en genstart før den kom til at køre igen. Min største anke mod denne del af Sling Catcher er manglen på netværks understøttelse, hvorfor er der ikke support for UPNP eller bare at tilslutte et netværks drev. Der er en stor efterspørgsel online for at det så man kan håbe at det er noget der kommer i en senere opdatering.

Sling projektor

Sling Projektor er en funktioner der gør at Sling Catcher kan vise enten hele eller måske kun en del af skærmbilledet fra sin computer, det fungere ved at man installere programmet Sling Projektor og forbinder til Sling Catcher hvor efter man kan vælge hele skærmen eller man kan pege på f.eks. et video vindue som Sling Catcher så projekterer over på det TV som Sling Catcher er forbundet til. Jeg har testet det med youtube.com hvor det fungere fint med at udvælge video boksen og umiddelbart ser kvaliteten også fornuftig ud. En lille sjov detalje jeg opdage, tilsyneladende så kigger Sling Projektor på alt hvad der ligger indenfor det område man har angivet f.eks. har jeg på et af billederne fået den runde Sling Projektor vindue  lidt inde over billedet og så kommer den også med. Jeg kan ikke forestille mig at det er en funktion som jeg kommer til at bruge særlig meget, måske en gang imellem hvis man har en video i et format som Sling Catcher ikke understøtter.

Konklusion

Jeg har fået et positivt indtryk af Sling Catcher, den har fungeret upåklagelig i den tid jeg har anvendt den og man glemmer hurtigt at man bruger den. Jeg havde virkelig ønsket mig at Sling Media havde lavet mulighed for at streame video fra en netværksshare eller fra en UPNP server i stedet for en tilsluttet harddisk det havde givet produktet et stort løft og så måtte de faktisk godt droppe deres Sling Projektor funktion for min skyld. Alle Sling Media’s produkter leveres uden installations cd’er så man skal op og downloade softwaren fra deres website, et princip som jeg kan tilslutte mig men problemet med Sling Media’s hjemmeside er at den er noget besværlig at navigere rundt på da den f.eks. viser tilgængelige downloads ud fra hvilket sprog din browser har, og tilsyneladende synes Sling media ikke at danskere eller europærer for den sags skyld skal have software til Sling Catcher. Til sidst blev jeg nød til at finde softwaren via en google søgning, og så downloade den amerikanske version.

Produkterne fra Sling Media har givet mig det som jeg vil kalde for “TV anywhere” jeg kan se TV i stuen via min Parabol receiver, TV i soveværelset via Sling Catcher, TV alle steder via min HTC Touch Diamond eller Sling player på min bærbar computer. Sling Catcher koster omkring 2300 kr. og Slingbox Solo koster omkring 1500 kroner.

Det kan jeg godt li ved Sling Catcher

 • Nem og hurtig opsætning
 • Problem fri i brug, det virker bare!
 • God fjernbetjening

Det bryder jeg mig ikke om ved Sling Catcher

 • Ingen mulighed for at streame video fra en fil server eller UPNP server
 • Man skal logge på sin online Sling konto for at forbinde til sin Slingbox og det skal gøres hver gang man genstarter Sling Catcheren.
 • Besværligt at få fat i softwaren.
 • Der burde være en knap til at slukke Sling Catcher og en til at slukke og tænde den set-top boks man ser signalet for, istedet bliver man præsenteret for en menu når man vil slukke Sling Catcheren

Anbefal artiklen via e-mail Anbefal artiklen via e-mail


Relaterende indlæg:

 • Mens vi venter på Sling Catcher
 • Slingbox til at se Dansk TV fra udlandet
 • Unboxing af Sling Catcher
 • Tags: , , ,

  30 svar til “Test af Sling Catcher”

  1. www.anyhed.dk Says:

   Test af Sling Catcher | Allan Bøgild Pedersen’s Blog…

   I sidste uge ankom min seneste gadget en Sling Catcher fra Sling Media, det er et produkt jeg har ventet på lige siden den blev annonceret på CES 2008 i januar. Nu har jeg haft nogle dage til at teste den og generelt er jeg rigtig glad for den selv o…

  2. Kim Says:

   Hej
   Jeg har med interesse læst dit indlæg og da jeg på ingen måde er ekspert vil jeg lige hører om du kan besvarer et par spørgsmål for mig.

   Jeg bor (post add) på Frederiksberg men arbejder i ugens løb i Jylland og det sted jeg bor er der kun 2 TV kanaler hvilket jeg slet ikke syntes dækker mine behov.

   Så jeg er meget interesseret i dette produkt, men er i tvivl óm hvilket jeg skl vælge? mit behov er egentlig kun at kunne se mine “egne” TV kanaler om det er på et Tv eller på PC er egentlig ikke vigtigt, hvilket produkt anbefaler du jeg skal købe

  3. Allan Says:

   Hej Kim,

   Det der afgøre hvilket Sling media produkt der kan opfylde dit krav er udelukkende hvior du får dine tv kanaler fra og hvor mange enheder der skal kobles til. Hvis du får dine tv kanaler fra antenne eller kabeltv uden der er tilkoblet en setupbox skal du have en Slingbox pro da den har tuner ingbygget, det gælder også hvis du skal koble mere end en setupbox til. Har du kun en setup box fx. en parabol modtager kan du nøjes med en Slingbox solo som er noget billigere.

  4. Tais Lindholm Says:

   Hej Allan,

   Jeg har læst din vurdering af Slingcatcher og har nogle spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med.

   Idag har jeg 2 paraboler, en fra henholdsvis Viasat og CanalDigital. Det er mit ønske, at jeg også skal kunne se disse kanaler i sommerhuset med en Slingbox til Slingcatcher.

   Men hvordan fungerer det når der er flere paraboler i spil?

   Kan man både se TV på hjemmeadressen og samtidig se tv i sommerhuset uden at de påvirker hinanden?

   F.eks., at børnene er i sommerhuset på ferie og gerne vil se tv, men vi er herhjemme og ligeledes vil se tv. Men vi vil ikke se det samme.

   Og hvad sker der, hvis jeg pludselig tager afsted på ferie og gerne vil se kanalerne på hotellet, mens konen gerne vil se tv derhjemme og børnene gerne vil se tv i sommerhuset – uden at vi skal se det samme. Kan det overhovedet lade sig gøre?

   Mit sidste spørgsmål går på selve Internet-forbindelsen. Hvor høj en hastighed er påkrævet for henholdsvis afsender og modtager for at modtage et pænt billede uden problemer?

   Håber du kan svare på dette.

   På forhånd tak,

   Tais

  5. Christian Says:

   Hej allan

   Jeg har overvejet at købe en eller anden sling box, men er ikkehelt klar over mit behov. Jeg har et tv i stuen tilsluttet en parabol, nu vil jeg gern kunne se det samme oppe i sove værelset. Kan jeg bruge en slingbox til det og i så fald hvilken?

   Håber du kan hjælpe en “amatør” lidt!

  6. H.J. Sandris Says:

   Hej Allan
   Vi har en slingbox på vores danske adresse. Benytter en slingcatcher på på ferieadresse i Spanien. Virker ganske udmærket. Kan man derudover købe en slingcatcher mere, og installere den i vores sommerhus her i DK?

  7. claus Says:

   hej H.J. Sandris
   ja du kan sætte alle de slingcatcher du vil op rund omkring i verden men du kan bare kun se fra et sted af gangen…

   til Christian
   Slingbox solo til dig..

   og Tais Lindholm du er lidt i problemer
   du skal bruge 2 stk Slingbox solo men det gode er at du stadig kun skal bruge 1 slingcatcher
   men du kan ikke slukke og tænde din parabol res. på slingcatcher den knap mangler så de skal altid være tændt hjemme for at kunne see via sling i sommerhuset
   man kan tænde og slukke parabol res. hvis man bruger computeren men det er lidt trist at man skal tænde computeren for at tænde parobol res. der hjemme for så at logge ud og så tænde slingcatcheren og se tv
   man skal også huske at slingboxen betjener parabol res. der hjemme hvilket betyder at man kan godt se tv både hjemme og et sted ude men alså kun den samme kanal…

   sidst vil jeg også lige sige at det er lidt trist at du ikke kan ændre kanal rækkefølgen hvis du får signal fra cabel tv
   det er den rækkefølge kanalerne ligger på frekvencs båndet der styre kanal 1,2,3,4, osv der kan ikke laves favorit liste men nummer orden øv øv

   men ELSKER stadig min slingbox og catcher da jeg bor i spanien og nyder alle de danske kanaler

  8. Michael Sørensen Says:

   Hej
   Jeg har et spørgsmål vedr Slingbox. Jeg har yousee alm kabel tv fuldpakke+deres digitalboks modtager her i dk. Hvilken Slingbox skal jeg købe og installere her i dk, for at tv kanalerne sendt ned til sommerhuset i spanien. Hvad vil i foreslå, skal jeg invistere i en Slingcatcher, el bare nøjes med et kabel fra computeren til tv`et? Er på helt bar bund, da dette produkt er nyt for mig, og da det koster 2300,- at modtage dr 1 og 2 i spanien, så er dette alternativ jo klart at foretrække.
   vh
   Michael

  9. johnny kjellegaard Says:

   hej allan, jeg står overfor at skal købe en sling box, er lidt i tvivl den skal bruges til at strime mit fællesantende signal ( stofa) i hjemmet og til mit sommerhus i sverige, jeg skal vel have en box samt en cacher ??

   Hilsen Johnny Kjellegaard

  10. Margot Says:

   Hello! Do you know if they make any plugins to
   assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
   If you know of any please share. Thank you!

  11. goober Says:

   Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
   I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.

   If you know of any please share. Appreciate it!

  12. seo company Says:

   I am really delighted to read this weblog posts which includes plenty of helpful facts, thanks for providing such statistics.

  13. http://www.Fotomagica.net Says:

   I personally blog as well and I am authoring a thing comparable to this specific blog post, “Test af Sling Catcher | Allan Bøgild Pedersen’s Blog”. Do you mind if perhaps Iapply a little of your own tips? Thanks for the post -Fidel

  14. nursing faculty positions Says:

   I know this website presents quality depending articles or reviews and other material, is there any
   other site which offers these kinds of information in quality?

  15. best way to make money at 14 Says:

   We all desire quality customer service from anything we purchase.
   If you might be using some other person;s account,
   you will have to get a blank check from their store,
   their account number, and lastly their permission. The method to gain that
   knowledge would be to educate yourself on every facets of building a successful business as you can.

   Take a look at my blog post … best way to make money at 14

  16. the best way to make money at a casino Says:

   This could be the primary issue I asked myself when I was researching the system.
   Your household is your priority and also you
   do not want to neglect your home in favor of a top flying career with megabucks accruing inside
   your bank account. Finally, one of the ways that I can say for sure
   works well is always to serve as a sales go-between for people who want to sell their things
   on ebay and people who are interested things on ebay.

   Here is my page – the best way to make money at a casino

  17. small sheds for sale Says:

   The holiday happens to coincide with the end-of-the-season for many of the Island’s young summer employees and brings on a last chance for partying hearty on Mackinac Island. com has 41 major product categories and offers “Earth’s Biggest Selection”. He frequented the nearby Audubon Society sanctuary in Sharon, where he took great interest in all the birds.

  18. publikacje mobilne Says:

   This blog was… how do you say it? Relevant!! Finally I have found something
   which helped me. Cheers!

  19. Nannette Says:

   WOW just what I was searching for. Came here by searching for mens fashion

  20. Learn more Says:

   Look for any course containing extensive professional practice
   provided for in the curriculum. You may possibly also consider an internship inside sports sector, working for any local recreational organization, or even for any locally owned sports team.

   Some management administrators enter into broadcasting.

   Here is my web site :: Learn more

  21. nanoo Says:

   This paragraph is actually a nice one it assists new net users, who are wishing for blogging.

  22. wedding bands Says:

   If you are going for best contents like myself, only pay a visit this web site all the time
   since it provides quality contents, thanks

  23. stain concrete floors in murfreesboro tn Says:

   Hey very cool site!! Man .. Beautiful .. Amazing ..
   I’ll bookmark your website and take the feeds also? I am satisfied to search out numerous helpful info right here within the post, we want develop more strategies on this regard, thanks
   for sharing. . . . . .

   my page: stain concrete floors in murfreesboro tn

  24. what men secretly want reviews Says:

   Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
   I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.

   If you know of any please share. Thank you!

  25. dvd to iphone Says:

   Yes! Finally something about dvd download on zune.

  26. judi bola Says:

   The number one strategy in this pitch count is to get another strike on the batter.
   If you can think clear enough and still believe that the
   relationship can be saved, read advices to help you on still in love with ex.
   Below is the list of some essential skills required
   for the hockey coach.

  27. lead generation Says:

   Hi, i feel that i saw you visited my web site thus i got here to return the favor?.I am attempting to in finding things to improve my website!I suppose its adequate to use
   some of your ideas!!

  28. Florence Says:

   They’re not doing it themselves, they’re going to the Russians
   to do the same thing. Then he added a ton of third-and-mediums and
   third-and-longs. Look inside the records for more information before
   placing your soccer bets.

  29. شركات تنظيف فلل بالرياض Says:

   Make sure the patth leading up to the door is in good shape, and also add otted plants,
   ight fixtures, or other accent to make it welcoming.

   TPO first was used more than 20 years ago to sheathe buried cable
   and protect other sub-grade materials. Heree are our picks for the
   top DIY annd home improvement blogs to get you motivated this season:.

   Revie my blog post: شركات تنظيف فلل بالرياض

  30. www.topoftheshops.com.hr Says:

   When you plan your week, make it some extent to
   schedule time with your family and mates, and actions that enable you
   recharge.

  Skriv en kommentar